Sinds enige tijd levert Mijn-domein-naam.nl gratis SSL certificaten bij alle Mijn-domein-naam.nl webhostingpakketten. Met SSL automatisch ingeschakeld hebben uw bezoekers altijd een veilige verbinding op elke pagina van uw site. Door middel van een Let’s Encrypt SSL certificaat zien uw bezoekers een klein groen slot naast uw URL in de browser die aantoond dat hun verbinding veilig is.

Wat is SSL?

Secure Sockets Layer, of SSL, is een technologie die de verbinding tussen uw browser en de website die u bezoekt beveiligt. Een met SSL beveiligde pagina begint met https: //, in plaats van http: // en toond een groen gesloten hangslot icoon. Dit stelt bezoekers in staat om de website te bezoeken en informatie door middel van een veilige verbinding uit te wisselen.

SSL biedt drie belangrijke beveiligingsvoordelen:

Privacy: SSL Encrypt de verbinding tussen de browser en de webserver en verzendt veilig informatie (zoals login credentials) om te voorkomen dat ongeautoriseerde partijen deze kunnen bemachtigen.
Gegevensintegriteit: Voorkomt dat ongeautoriseerde partijen gegevens tijdens de transmissie wijzigen (zoals tijdens een formulierblok indienen).
Authenticatie: Beschermt tegen imitatie door een identiteitsbewijs van de webserver te vragen.
Het kan ook helpen meer bezoekers uw site te vinden: in 2014 heeft Google aangekondigd dat SSL-beveiligde websites mogelijk een betere zoekresultaten krijgen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Vragen?